Produktspecifikation


Tekniske data

Frigivelse af ætsende stoffer CA
Trykstyrkeklasse C25
Trykstyrke, gennemsnit 25 MPa
Bøjningsstyrke, klasse F5
Bøjningsstyrke, gennemsnit 5 MPa
Brandklasse A1 fl
Sparteltykkelse 1 25–60 mm
Kornstørrelse < 2 mm
Materialeforbrug 1,7 kg/m²/mm
Tør volumenvægt 1700 kg/m³
Våd volumenvægt 2000 kg/m³
Vandbehov -
Flydeevne maks. 135–140 mm
Arbejdstemperatur -
Pre-vand -
Blandetid -
Arbejdsklar 45–60 min
Gangbar 1 døgn
Belægningsklar (klinker) 2 døgn
Topbelægningsklar 10 mm/uge
Eftervanding -
pH ca 11
Vandskadestabil Nej
Overfladestyrke efter 28 døgn (slebet belastet flade) > 1,2 MPa
Fri krympning 0–0,01 %

 


Udførelse


Forbehandling

Underlaget skal være rent og frit for støv, cementflager, fedt og andre forureninger, der kan forhindre vedhæftning. Underlagets vedhæftnings- og overfladestyrke skal være min. 0,5 MPa. Underlaget primes altid med PP 600 Primer, som skal tørre før spartling. Betonunderlaget primes med acrylprimer. Af hensyn til primerens filmdannelse må underlagets temperatur ikke komme under 10 °C. Det bedste resultat opnås ved en temperatur på arbejdsstedet på mellem 10–25 °C. Ved højere eller lavere temperaturer henholdsvis forkortes eller forlænges hærdningstiden. Brug altid en Combimix kantliste som afgrænsning. Brønde bør altid forsynes med tilstrækkelig tætning, før spartlingen påbegyndes, for at undgå tilstopning af afløbsledninger.


Blanding

Pulveret blandes med maks. 15–17 % vand af tørpulvervægten. Blandingen udføres med en til formålet beregnet blandepumpe. Den rette vandblanding kontrolleres gennem en flydeprøve med en cylinder med Ø 68 mm og højde på 40 mm på en glasplade på 300 x 300 mm. Med korrekt vandblanding må udbredningen være maks. 135–140 mm. Med flydeprøven kontrolleres det også, at spartelmassen er sammenhængende og ikke skiller.


Udlægning

Den blandede masse udlægges ab slange fra pumpebil med automatisk blandingspumpe ud på underlaget i baner. Hver ny bane udlægges i den gamle, så snart som muligt, så massen kan flyde sammen til en jævn belægning. Bredden af banen tilpasses blandepumpens kapacitet og lagtykkelsen. Materialet kræver en let mekanisk bearbejdning med en tandspartel for at opnå en maksimal jævnhed. Normal lagtykkelse er mellem 25–60 mm, som kan lægges ud på én gang.


Efterbehandling og udtørring

Under normale forhold kan flydemørtlen betrædes efter ca. 1 døgn og tungere trafik kan tillades efter 2–3 døgn – afhængig af temperatur og udtørringsforholdene på byggepladsen. Nødvendig udtørring skal være foretaget afhængig af belægningstype. I modsætning til andre anhydrit produkter, dannes der ingen slamlag på overfladen, der skal slibes bort. Efterfølgende belægningsentreprenør skal dog udføre en rengørings- slibning og priming i forbindelse med sin egen entreprise.

 

CM Anhydrit


CM Anhydrit er en pumpebar og selvnivellerende calciumsulfat baseret flydemørtel, der består af calciumsulfat, kvartssand og mineralske tilsætningsstoffer

Produktet er en allround flydemørtel, der kan anvendes ovenpå folie eller i direkte forbindelse med underlaget. Kan anvendes som svømmende gulv ovenpå isoleringsplader. Til anvendelse i boliger, kontorer, institutioner og lettere belastede erhvervslokaler. Anvendes som underlag for tæpper, linoleum, vinyl, trægulve, fliser og øvrige cementbaserede flydemørtel og spartelmasser. Anvendelse i forbindelse med gulvvarme. Anvendes ovenpå beton, betonelementer, træ, fliser og klinkegulv.



Produktdetaljeside - Hero sektion

 

Combimix leverer et bredt sortiment af pumpebare gulvspartel-produkter

 

Øst

Patrick Vigholt
Projektkonsulent

Tlf. 40 88 46 00

patrick.vigholt@combimix.dk

bjorn nielsen webb min

Vest

Bjørn Nielsen
Projektkonsulent

Tlf. 40 63 46 00

bjorn.nielsen@combimix.dk

bjorn nielsen webb min